Nyheter

Nu bygger vi vår nya förskola Regnbågen

Fastighetsingenjör Heinz Reichler, förvaltningschef Barbro Åkesson och Inge Andersson, Svevia utanför bygget av den nya förskolan Regnbågen.
Fastighetsingenjör Heinz Reichler, förvaltningschef Barbro Åkesson och Inge Andersson, Svevia utanför bygget av den nya förskolan Regnbågen.

Nu har bygget av vår nya förskola Regnbågen kommit igång. Det blir en modern förskola med stora ytor för lek och pedagogisk verksamhet. Förskolan kommer att ha ett hälsofrämjande perspektiv.

För första gången på många år bygger vi nu en helt ny förskola i Storuman. I före detta skolkontorets gamla lokal kommer det att bli tre nya avdelningar och ett mottagningskök för matserveringen. I projektet ingår också att ställa iordning lokaler till Kulturakademins musikskola. Den delen av projektet beräknas vara färdig i slutet av augusti

– Det kommer att bli en modern förskolemiljö med väl tilltagna ytor för lek och pedagogisk verksamhet både utomhus och inomhus, säger Heinz Reichler, projektledare på Fastighets AB Umluspen.

Planerad öppning och invigning för Regnbågens förskola är i januari 2018. 

– Förskolan kommer att ha en hälsofrämjande profil där vi satsar mycket på aktiviteter utomhus. Det känns roligt att vi i Storuman kommer att ha en så fin miljö såväl inomhus som utomhus som fungerar för lek året runt, säger Barbro Åkesson, förvaltningschef på fritids- kultur och utbildningsförvaltningen. 

– Det är väldigt positivt för hela samhället med en ny förskola. Regnbågen innebär också att förskolebarnen från 1-5 år kan vara på samma förskola ändå fram till de börjar förskoleklass. Att små barn slipper byta enhet  bör ge bättre förutsättningar för lärande och trygghet, fortsätter Barbro Åkesson.

Publicerad den 7 juli 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)