Nyheter

Lämna ditt klimatlöfte och vinn en elcykel

Karin Malmfjord gör klimatlöfte
På bilden syns kommunstyrelsens vice ordförande Karin Malmfjord som gör sitt klimatlöfte. – Jag lovar att äta vegetariskt minst en dag i veckan, säger Karin Malmfjord.

Måndag 18 mars startar en klimatutmaning mellan Umeå, Skellefteå och Storuman i samband med klimatmanifestationen Earth Hour. Tävlingen är öppen fram till lördag 30 mars och Storumans kommun hoppas att så många som möjligt tar chansen och visar att vi kan vinna över Umeå och Skellefteå med flest klimatlöften per tusen invånare.

 Alla som är med och lämnar ett löfte på klimatlöfteskartorna för respektive ort har chans att vinna en elcykel och ett antal fina klimatsmarta priser.
– Det är kul att Storuman får vara med och utmana de stora kommunerna. Det känns bra med en kampanj där vi lottar ut ett väldigt användbart pris som bidrar till mer hållbara resor, säger Erika Arklöf, energi- och klimatrådgivare på Storumans kommun.

Klimatutmaningen mellan Umeå, Skellefteå och Storumans kommuner pågår mellan kl.09.00 måndag 18 mars och kl.20.30 lördag 30 mars. Den kommun som får flest klimatlöften per invånare vinner. Deltagarna lämnar löften för att skapa en bättre miljö. Det kan vara allt från att resa mer hållbart, spara energi hemma, placera sina pengar i gröna sparalternativ eller äta mer klimatsmart. 

Lämna ditt klimatlöfte och placera det på kartan antingen där du bor, arbetar eller på en annan plats där du lovar att göra en insats för klimatet. Alla som avger ett klimatlöfte har möjlighet att vinna en el-cykel och andra fina, klimatsmarta priser. Det kan vara allt från att resa mer hållbart, spara energi hemma, placera dina pengar i gröna sparalternativ eller äta mer klimatsmart.

Lämna ditt klimatlöfte nu (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 18 mars 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)