Nyheter

Lägesuppdatering Folkan i Tärnaby

Kommunstyrelsen har tagit beslut om att påbörja arbetet med den invändiga upprustningen av Tärnaby folkets hus. Målsättningen är att ett nytt gym och en upprustad bowlinghall ska öppna under 2017. 

I början av februari höll fastighetsbolaget Umluspen ett uppstartsmöte tillsammans med representanter från planerade framtida verksamheter i Folkan. Det beslutades att målsättningen är att bowlinghallen ska öppna under höstterminen. Fritids- kultur och utbildningsförvaltningen ska ordna med bemanning av anläggningen de dagar som de planerar hålla öppet.

Scoringsystemet i bowlinghallen ska uppgraderas och säkerhetsburar ska installeras för att anläggningen ska vara säker att använda. Övriga utrymmen på nedervåningen ska fräschas upp och anpassas för bättre tillgänglighet. 

Nytt gym ska öppna under 2017

Det kommer utannonseras en offentlig upphandling om driften av gymmet på övervåningen i Folkan. Den som vinner upphandlingen kommer att utrusta och driva gym i lokalerna enligt en hyresöverenskommelse med fastighetsägaren. Umluspen ska renovera lokalerna med ytterligare väggar, passager med ID-taggar samt nya omklädnings- och duschutrymmen. Målsättningen är att gymmet skall tas i drift under 2017.

Publicerad den 16 februari 2017