Nyheter

Invigning av Tranans nya sällskapsrum

Bordsdekorationer på Tranan

Tranans nya sällskapsrum för umgänge och rekreation är nu färdigt. Idag invigdes det med bandklippning, hemkokt gammeldags te-dricka och snittar av tunnbrödsrullar.

De boende på Tranan och anhöriga var inbjudna till invigningen och bandet klipptes under högtidliga former. Det skålades i god te-dricka som är lagad efter ett gammalt recept. 

Rummet som tidigare var ett enklare bibliotek har förvandlats till ett nytt och trivsamt rum med gamla bruksföremål och möbler i antik stil. Rummet och föremålen ska bidra till trivsel och samtal där brukarens minnen och erfarenheter står i fokus. 

– Gardinerna är valda i en mörkgrön färg som ska vara lugnande för personer med demens. Det ska påminna om hur det är att vara ute i skogen och naturen, berättar Carina Grahn-Johansson som är en av de anställda på Tranan som arbetat med att ställa iordning rummet.

Växterna är valda med omsorg och ska påminna om hur det var förr i tiden. I fönsterna blommar vita pelargoner tillsammans med andra gröna växter i fina keramikkrukor. Nu återstår det att hitta på ett bra namn till det nya rummet som ska avgöras genom en namntävling bland brukarna. 

Väntjänsten, Storuman Fritid, Tranans aktiveringsgrupp, Storumans demensförening, Lions och andra anhöriga och frivilliga har varit med och hjälpt till. På väggarna hänger fotografier tagna av bland annat C-O Nilsson.

Fler bilder från invigningen finns på Facebook (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 17 maj 2017