Nyheter

Investeringseffekter 2015-2030

Storumans kommun är inne i en expansionsfas där många miljarder investeras i kommunen och vi står inför en spännande utveckling i framtiden. För att var väl förberedda har vi gjort en revidering av rapporten "Investeringseffekter i Storumans kommun" med en ny upplaga för perioden 2015-2030.

Under perioden 2010-2015 har kommunen attraherat industriinvesteringar för ungefär 6 miljarder kronor och fler projekt står på tur att realiseras i kommunen och i grannkommunerna på svensk och norsk sida under de närmaste 10-15 åren.

– Vi måste ha en god kännedom om dessa utmaningar för att vi skall kunna skapa nytta för vår kommun och våra kommuninvånare. En del av detta hoppas vi att "Investeringseffekter i Storumans kommun 2015-2030" skall hjälpa oss med, säger Jimmy Lindberg, utredare på Storumans kommun.

– Syftet är att vi skall få en totalbild av situationen men även en kvalificerad och extern tolkning av vad det kan komma att innebära för oss. Vi är en gränskommun och vi vet att våra norska grannkommuner är viktiga för vår utveckling inom turism. Men även inom fler områden, vilket man kan läsa mer om i detta dokument. Vi hoppas att vi som arbetar inom förvaltningen och att våra kommunbor ska få en övergripande beskrivning av de olika projekten och intressenterna i vår kommun. Sedan är man förstås mer än välkommen att ta kontakt med mig för fler frågor, säger Jimmy Lindberg.

Du hittar "Investeringseffekter i Storumans kommun 2015-2030" under fliken relaterad information på den här sidan. Du är också välkommen in till kundtjänst i Storuman eller Tärna samservice för att hämta ditt eget tryckta exemplar.

Publicerad den 17 maj 2016