Nyheter

Information om Luspengymnasiets krisgrupp

Torsdag förmiddag aktiverades Luspengymnasiets krisgrupp då flera elever var berörda av det dödsfall som skett under natten. Personalen informerades och jourrum upprättades där chockade och ledsna elever togs om hand av skolans elevhälsopersonal.

Elevhälsopersonalen fanns också på Församlingsgården under dagen och kvällen där kommunens krisgrupp tog emot de som behövde stöd och ville prata. Polisen informerade kring händelsen. Församlingsgården är öppen fredag och lördag kväll kl 18-22.

På skolan finns möjlighet till fortsatt stöd och samtal. Vårt pågående arbete med psykisk hälsa innebär just nu utbildning i YAM där åk 1 är klara och åk 2 pågår. Kontaktpersoner Marlene Yngvesson, Monica Moberg.

Vi reagerar olika vid en kris- en del vill ha sällskap och prata, andra drar sig undan och blir tysta. Det vi kan göra för varandra är att finnas i närheten, lyssna och vid behov hjälpa personer som vill ha stöd vidare. Är du orolig för någon av våra elever går det bra att under skoltid kontakta Anna Sandberg på Luspengymnasiets expedition 0951-142 58 som lotsar vidare till elevhälsopersonal.

Publicerad den 5 maj 2017