Nyheter

Grattis till årets vildman Petter Karlsson!

Petter Karlsson

Under Storumandagarnas avslutning kröntes årets vildman. PR-föreningen Vildmannen har under 30 års tid uppmärksammat årets vildman och i år gick utmärkelsen till hundspannsföraren och företagaren Petter Karlsson i Slussfors. 

Petter Karlsson gjorde en publikvänlig entré på torget i Storuman då han kom åkandes med sina draghundar. Petter vann tidigare i år Finnmarkslöpet i som är över 120 mil långt.  Petter är också en företagare som under säsongen har cirka sex anställda som arbetar med guidning av turister som kommer från hela världen för att uppleva turer med hundspann. 

Motiveringen från Vildmannen:

"Att med hundar och släde avverka 1200 kilometer i Finnmarkslöpet i de nordligaste delarna av Norge när tempen visar -30 C kan inte vara annat än en bragd. Att dessutom vinna hela löpet 2018 där världens bästa hundslädsekipage ställer upp är ett hjältedåd av stora mått. Petter Karlsson, som har sitt hem i Slussfors i Storumans kommun, har tre år i rad vunnit norska mästerskapen i hundspann.

Han vann Finnmarkslöpet även 2016 och då var han den första icke norrman som stod som segrare. Att det är stort kan man förstå när Norges statsminister Erna Solberg beger sig från Oslo upp till Alta för att på plats få bevittna Petter Karlssons målgång när vinner Finnmarkslöpet 2018, Europas i särklass tuffaste hundspannslopp. Men Petter är inte på långa vägar nöjd. Han planerar att inom några år ställa upp i världens tuffaste lopp, IDITAROD, som arrangeras i Alaska."

Publicerad den 2 juli 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)