Nyheter

Frukostmöte med företagarna

Frukostmöte med företagarna

Företagarnas nypremiär på frukostmöten lockade cirka 25 deltagare från näringslivet och Storumans kommun. 

Frukostmötena är nu på fredagar en gång i månaden på Hotell Toppen. Temat för dagen var planerna för Storumans centrum. Debora Jonsson, ingenjör på tekniska avdelningen och Ulrika Kjellsdotter, planhandläggare berättade om arbetet med att utveckla Storumans centrum. 

Förslaget till detaljplan ska ut på samråd, enligt ett beslut som togs i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden den 14 september. Under samrådstiden har alla möjlighet att tycka till om förslaget. Sen görs det en sammanställning på de synpunkter som kommit in och därefter ska förslaget ut igen. Om inga nya synpunkter tillkommer ska det upp för beslut i kommunfullmäktige i februari, om det går enligt planeringen.

På frukostmötet kom det frågor om alltifrån snöröjning till tranorna på torget. Många hade frågor om parkeringssituationen och hur det kommer bli framöver. Enligt förslaget som antagits av kommunstyrelsen kommer det att bli fler parkeringsplatser i centrum än vad som finns i dagsläget. Antalet parkeringsplatser ska inte minska, men miljön ska bli mer inbjudande för handel och folkliv och trafikmiljön ska förbättras för fotgängare och cyklister. Storumans kommun kommer bland annat att söka pengar ur Länstransportplanen för att bygga gång- och cykelvägar. 

Utsällningsmaterialet med de olika alternativen för Storumans centrum som kommunstyrelsen fick ta ställning till finns på länken nedan.

Utställningsmaterial planer för Storumans centrum (pdf 6,3 mb, öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 7 oktober 2016