Nyheter

Företagsträff med Svenskt Näringsliv

Johan Duvdahl, näringslivschef, Karina Folkesson, regionchef Svenskt Näringsliv och Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande.
Johan Duvdahl, näringslivschef, Karina Folkesson, regionchef Svenskt Näringsliv och Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande.

Cirka 20 företagare träffades på Hotell Toppen för att prata företagsklimat och företagande med Svenskt Näringsliv och Storumans kommun. Vi har ett bra resultat i årets ranking av företagsklimatet och nu gäller det att fortsätta arbetet med att göra Storumans kommun ännu mer företagsvänlig.

Karina Folkesson, regionchef på Svenskt Näringsliv presenterade resultatet av årets ranking.

– Den bästa reklamen för kommunen är när företagare talar gott om den, säger Karina Folkesson.

Näringslivschef Johan Duvdahl pratade om att kommunen som tidigare varit en myndighetsorganisation nu går allt mer mot att vara en serviceorganisation.

– Det är viktigt att jobba med attityder och att ha en tät dialog mellan näringslivet och kommunen, säger Johan Duvdahl. 

Storumans kommun och näringslivskontoret genomför regelbundna företagsbesök som är mycket uppskattade. För drygt ett år sen ändrades formen för företagsfrukost. Nu träffas vi på Hotell Toppen på fredagar och representanter från Storumans kommun är alltid på plats för nätverkande och dialog.

En fråga som diskuterades på mötet med Svenskt Näringsliv var hur företagskulturen ser ut i kommunen. Nu finns det ett bra företagsklimat i Storuman men hur ser kulturen egentligen ut mellan företagarna och om vi hjälps åt och stöttar varandra tillräckligt mycket.

– Ordning och reda i organisation och ekonomi är en viktig del. Har man basfundamenten på plats är det lättare att tänka framtid. Det syns också på investeringsbudgeten nu som är flera gånger större än vad den var för några år sen, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell. 

Publicerad den 17 oktober 2017