Nyheter

Fastighets AB Umluspen utökar beståndet av lägenheter i Storuman

Hus på Skolgatan i Storumans centrum

Kommunala fastighetsbolaget Fastighets AB Umluspen förvärvar två hyresfastigheter i centrala Storuman. Totalt handlar det om 35 lägenheter och en större lokal. 

Fastighets AB Umluspen har förvärvat två hyresfastigheter på Skolgatan 3 och 5 samt Järnvägsgatan 8 av Cluster Fastigheter AB, för sammanlagt 8,7 miljoner kronor. Totalt handlar det om 35 lägenheter och en stor lokal, där Arbetsförmedlingen hyr.

Husen byggdes på 60- och 70-talet av dåvarande lokala byggföretaget Valter Larsson Bygg och har sedan dess haft ett antal ägare. Umluspen tar över dessa från och med 1 februari 2020.

– Den här affären blir ett bra tillskott för oss då vi ökar vårt lägenhetsbestånd med cirka 10 procent i ett bra läge, och jag hoppas att nuvarande hyresgäster ska trivas med oss som ägare och förvaltare, säger Anders Karlsson, VD för Umluspen.

Det fanns flera intressenter till fastigheterna som är centralt belägna mitt i Storumans samhälle.

– Det var inte försäljningssumman som var avgörande utan tryggheten till våra hyresgäster som avgjorde vem som blev ny ägare. Vi är stolta över att kunna meddela våra hyresgäster att Umluspen blir ny ägare till våra fastigheter, något som ger en bra förvaltning och trygghet till våra hyresgäster, säger Steinar Falch Bergh, VD på Cluster Fastigheter AB.

I samband med att Umluspen tar över fastigheterna kommer alla hyresgäster att få ett välkomstbrev med all information och kontaktuppgifter, för att övergången ska bli så smidig och enkel som möjligt.

Publicerad den 13 januari 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)