Nyheter

Bowlingen i Tärnaby har öppnat

Bowlingen i Tärnaby

I ett strålande vintervackert Tärnaby invigdes äntligen bowlingen på Folkan. Efter renovering och ombyggnation är nu bowlinghallen redo att ta emot besökare. Vi hälsar er varmt välkomna till Tärnabys nya mötesplats!

Folkan i Tärnaby ligger högt i byn med en fantastisk utsikt mot Ryfjället och Gäutan. Huset har genomgått både yttre och inre renoveringar och börjar nu bli färdigt.

– Det är roligt att det blir ett hus fyllt av aktiviteter. För det har varit önskemål om att det ska vara en levande mötesplats med aktiviteter och nu med bowlingen och e-rummet som öppnats kommer folk att börja komma hit, säger Karin Malmfjord, kommunstyrelsens vice ordförande.

– Vi är en del av en större historia, det har varit nedlagt i elva år och det har funnits ett stort intresse för att det ska öppna igen. Jag tror att det här kan bli samlingspunkten för många, både besökare och Tärnabor. Beslutet att öppna togs 15 december och 11 januari är vi igång, det är snabbt jobbat, säger Lars Mattsson som kommer att arbeta i bowlinghallen tillsammans med bland andra Andreas Jansson Stenman som har erfarenhet från bowlingen i Storuman. 

Under invigningsdagen var det många besökare som passade på att prova banorna. Koncernchef Peter Persson invigde med att slå en "strike" efter att bandet klippts. 

– Nu har vi en mötesplats i byn där vi kan träffas regelbundet. Vi på pensionärsföreningen kommer att boka en eftermiddag så att vi kan bowla gemensamt. Jag tror att jag kommer att gå hit ofta framöver, säger Barbro Lindgren som var en av de första besökarna som fick testa bowlingkloten.

Se fler bilder från invigningen på Facebook (länk öppnas i nytt fönster)

Bowlingen kommer framöver ha öppet följande tider (med reservation för ändringar):

Måndagar kl. 13.00-20.00
Torsdagar kl. 10.00-15.00 
Sista lördagen i månaden kl. 13.00-20.00

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)