Nyheter

Avge ditt hållbarhetslöfte i september

Karin Malmfjord i vinbärsbuske
Kommunstyrelsens vice ordförande Karin Malmfjord har kolonilott i Storuman och odlar egen potatis. Ett bra sätt att bli lite mer hållbar och klimatsmart är att börja odla sin egen mat.

Under september månad sätter vi extra fokus på klimatet och hållbarhet i Storuman. Inspelningarna av TV-programmet Storuman Forever har nyligen avslutats och där fick ett antal Storumanbor prova på att leva lite mer klimatsmart. Nu hoppas vi att fler vill vara med och det första steget är att avge ditt egna klimatlöfte. 

Under september arrangeras de årligen återkommande hållbarhetsveckan, trafikantveckan och folkhälsoveckan och vi passar nu på att göra hela september till en klimatmånad.

Kan du tänka dig att äta vegetariskt en gång i veckan? Cykla till jobbet istället för att ta bilen? Byta elavtal til en miljövänlig leverantör? Börja återvinna mera? Det finns många små saker du kan göra för att minska din klimatpåverkan. Fyll i vår enkät på Harava och gör ditt egna hållbarhetslöfte synligt för andra som bor i Storumans kommun. Du som deltar har chans att vinna ett klimatsmart pris!

Vill du veta hur mycket ditt vardagsliv påverkar klimatet kan du gå in på Klimatkontot och testa hur mycket koldioxid du släpper ut. Där får du handfasta råd och tips för hur du kan minska din klimatpåverkan med enkla åtgärder!

Publicerad den 9 september 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)