Nyheter

Årets kommunbo och årets vildman

Jennifer Von Wachenfelt blev årets kommunbo och Anton Bjuhr blev årets vildman.

Jennifer Von Wachenfelt blev årets kommunbo för sitt ideella arbete mot psykisk ohälsa och Anton Bjuhr som driver restaurangen Gastrologik blev årets vildman när Storumandagarna avslutades på söndagen.

PR-föreningen Vildmannen firade 30-årsjubiluem och hade bjudit in alla tidigare års vildmän. En del kunde närvara och Roger Pontare fick motta publiken jubel när han uppträdde med två låtar. Vindarna viskar mitt namn blev en av eftermiddagens höjdpunkter på torget i Storuman.

Som traditionen bjuder utsågs årets kommunbo och i år blev det Jennifer Von Wachenfelt. Årets kommunbo utses genom en öppen omröstning där Storumanborna får rösta fram en vinnare av ett antal kandidater.Hon har på ett föredömligt sätt visat att det är viktigt att våga tala om att man mår dåligt. Jennifer har förlorat vänner i självmord och psykisk ohälsa och hon har lyft ett ämne som berör många Storumanbor.

– Det är så otroligt viktigt att prata om hur man mår och visa att det är ok, säger Jennifer Von Wachenfelt.

Årets vildman blev krögaren och kocken Anton Bjuhr som driver den prisbelönta restaurangen Gastrologik i Stockholm. Anton är på plats i Storuman under helgen för att laga en jubileumsmiddag på Hotell Toppen för inbjudna gäster som ska fira Vildmannens 30-årsjubiluem. Mitt i arbetet i köket fick Anton springa ner på torget och sätta sig på Vildmannens tron.

Anton berättade om sitt arbete och vägen från Storuman till Stockholms restaurangvärld. Ida Björnstad, förra årets vildman, intervjuade på scen.

– Jag tror på att jobba hårt, mina först år handlade mycket om det innan jag lärde mig laga mat på riktigt, säger Anton Bjuhr.

Eftermiddagen avslutades med att alla vildmän fick samlas uppe på scen. Storumans kommun gratulerar PR-föreningen Vildmannen till jubileet och tackar för 30 fina år. 

Publicerad den 2 juli 2017