Nyheter

Årets kommunbo jobbar på Tranan

Tranans aktivitetsgrupp är årets kommunbo 2018.

Tranans aktivitetsgrupp är årets kommunbo 2018. Omröstningen för årets kommunbo arrangeras av PR-föreningen Vildmannen och priset delades ut på avslutningen av Storumandagarna.

– Vi kommer alla att bli gamla och då vill vi leva hela livet och känna meningfullhet. Det känns fantastiskt att det är anhöriga som varit med och röstat fram det här priset, säger Carina Grahn Johansson, undersköterska och en av deltagarna i aktivitetsgruppen.

Tranans aktivitetsgrupp fanns på plats och fick gå upp på scenen och ta emot priset och blommor inför en stor publik som njöt av solskenet och folkvimlet på Storumandagarna.

Motiveringen: "Adine Reponen och Carina Grahn-Johansson med flera, som jobbar på äldreboendet Tranan, förgyller med små medel dagarna för sina och egna brukare. Exempelvis fester med fina middagar där de äldre piffas i hår och kläder, sommarfest i dansgaletältet, höns och grödor på uteplats, spaavdelning, ett finrum, skoterutflykter med mera. De är ett föredöme för andra som vårdar äldre och sprider enorm glädje. Som anhörig värmer det att se deras engagemang."

Publicerad den 1 juli 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)