Nyheter

Vindkraftseminarium i Storuman

Vindkraft

Det byggs mycket vindkraft i våra norrländska kommuner och enbart i Västerbotten finns det planer på cirka 50 olika projekt med totalt upp mot 1400 vindkraftverk. I denna byggboom finns det stora möjligheter för lokala företag att leverera varor och tjänster.

Den 13 november arrangerar vi en näringslivsträff mellan exploatörer och företagare i Storuman och Sorsele. Syftet är att hjälpa till att knyta kontakter och bana väg för nya lokala affärer i vindkraftbranschen. På plats finns vindkraftbolag som planerar nya parker samt företag som vill in, eller redan är inne i branschen. Är du intresserad av dessa frågor är du varmt välkommen till oss!

Program vindkraftseminarium

  • Inledning Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande i Storuman
  • Tilläggsplan för vindkraft i Storuman och Sorsele: Erika Arklöf, Sorsele och Storumans kommuner.
  • Lokal nytta i Markbygden och Piteå: Jonas Lundmark om Vindkraftläget i regionen och lokala effekter från 1101-projektet i Piteå.
  • Mångmiljoninvesteringar i Jämtland: Ole R Kristiansson, Vindkraftcentrum.se om affärer med vindkraftbranschen i Jämtland, där det byggs för cirka 10 miljarder.
  • Blaiken batch 3 och 4: Mikael Lindmark, VD Blaikenvind berättar om framtidsplanerna.
  • Vattenfalls nya projekt, Juktan: Anna Wenell, projektledare och Jeanette Lundqvist, Public affairs om Vattenfalls nya vindkraftspark.
  • Så gjorde vi! PEAB, Hannes Byggtjänst, Hotell Toppen, Sorsele bilfrakt AB och Umeå entreprenad AB berättar om sina erfarenheter av att göra affärer inom vindkraft.

Tid: Torsdag 13 november kl. 12.30-17.00
Plats: Hotell Toppen, Storuman
Deltagandet är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe. Föranmälan till Jonas.Lundmark@pitea.se eller på 0911-697048 senast 10 november. Välkommen!