Nyheter

Nytt traineeprogram i Storuman

Storuman är med och startar ett traineeprogram för akademiker i höst.Tanken är att kommunerna som deltar i programmet ska få en ny möjlighet att rekrytera välutbildad personal och skapa jobb för för unga akademiker. 

”Trainee Norra Norrland för akademiker” heter programmet som startar den 1 september 2014. Det vänder sig till nyutbildade akademiker och omfattar 80 procent arbete och 20 procent kompetensutveckling. Traineeperioden innebär nio månader på en stor kommun och tre månader på en mindre kommun.

– Många kommuner står inför stora pensionsavgångar och nya krav på kompetens, därför måste vi söka nya möjligheter att rekrytera för att fylla vårt behov av kompetens. Det ger också en öppning för dem som antas till programmet att etablera sig på arbetsmarknaden och kanske jobba i en kommun i framtiden, säger Marie Eriksson, projektkoordinator, Umeå kommun i ett pressmeddelande.

Färsk akademisk examen

Traineeprogrammet erbjuder olika typer av traineeplatser beroende på vilken utbildning den sökande har. Kravet är att den akademiska examen är högst fyra år gammal.

Det finns elva traineeplatser. Exempel på lämplig utbildningsbakgrund är jurist, ingenjör, samhällsbyggare, samhällsstrateg eller statistiker. Ansök senast 30 april. Du hittar all information om hur du gör för att ansöka under fliken relaterad information.