Nyheter

Storuman nominerad till årets kulturkommun

Ljusfest i Tärnaby
I Storuman lyser kulturlivet upp vintermörkret. Bilden visar en ljushögtid i Tärnaby under lucia.

Storumans kommun har nominerats till utmärkelsen årets kulturkommun 2015. Fackförbundet Vision har tagit fram nomineringarna och vinnaren utses i december.

Storuman är nominerad tillsammans med Falun, Haparanda, Hässleholm, Kristianstad, Nässjö, Sigtuna, Strömstad och Tjörn. Priset ska tilldelas den kommun som arbetar efter att kultur ska finnas med på ett naturligt sätt i hela kommunens verksamhet, och på så sätt bli en självklar del av alla kommuninvånares vardag.

- Vi på Storumans kommun är mycket glada och stolta över denna nominering. Tillsammans med föreningar, studieförbund, allmänhet erbjuds ett rikt kulturliv i vårt samhälle, säger Kaarina Åström, rektor på SFI och kulturansvarig på Storumans kommun.

- Det är jätteroligt att vårt arbete med kultur i Storuman får nationell uppmärksamhet, säger Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande.

Fackförbundet Vision har nominerat kommunerna efter att antal kriterier om till exempel tillgänglig kultur, långsiktig kulturpolitik och kulturell mångfald. Priset delas ut i Trollhättan den 11 december.