Nyheter

Snabbreferat fritids- kultur och utbildningsnämnden

Fritids- kultur och utbildningsnämnden hade sitt andra sammanträde för året den 26 mars. Sammanträdet inleddes med ett besök på Röbroskolan.

Projektet Futurize på Röbroskolan

Nämndens andra sammanträde för denna mandatperiod inleddes på Röbroskolan. Ledamöterna fick träffa elever som ingår i projektet Futurize och elevrådsrepresentanter. De presenterade arbetet som pågått under höst och vårterminen, och det kontrakt de vill skriva med politikerna i nämnden. Nämnden var enig om att det var en mycket bra presentation och välarbetade, genomtänkta idéer samt förslag som gruppen kommit fram till. Sedan följde en rundvandring på skolan och de ledamöter som ville hade möjlighet köpa lunch i skolmatsalen.

Utökat bidrag till KulturAkademin

På dagordningen fanns också utökat bidrag till KulturAkademin för driften av musikskolan.

Beslut om Lupp-ansökan

Det beslutades om en Lupp-ansökan. Lupp står för  lokal uppföljning av ungdomspolitiken och är en enkät för att kommuner ska få kunskap om ungas situation, deras erfarenheter och synpunkter. Frågorna ger svar på hur unga i vår kommun uppfattar inflytande, demokrati, arbete, hälsa, fritidsutbud, situationen i skolan och vilka framtidsplaner de har. Enkäten kommer att gå ut under höstterminen 2015 till högstadie- och gymnasieelever.

Budgetuppföljning

Nämndens ekonom redovisade budgetuppföljning för januari-februari 2015, resursfördelning barnomsorg februari 2015 samt projektuppföljning. Förvaltningschefen gick igenom verksamhetsberättelsen för 2014. Ytterligare 12 punkter fanns på dagordningen. Protokollet justeras 1 april och finns därefter att läsa här på kommunens webbplats.