Nyheter

Snabbreferat från omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden genomförde årets andra sammanträde den 18 mars. 

Kvalitetsredovisning och statistik

Nämnden startade med genomgång av äldreboendet Tranans verksamhet och patientsäkerhetsberättelsen samt kvalitetsredovisningen av hälso- och sjukvården inom de särskilda boendena. Utöver dessa rapporter så redovisades även statistik över hur många ärenden som familjerådgivningen haft samt hur det extra ekonomiska biståndet vid jultid hade fördelats.

Fastställande av bokslut för 2014

Under mötet var årsberättelsen och bokslutet för nämndens verksamhet 2014 uppe för fastställande och för att sedan slutligen hamna hos kommunfullmäktige som tar ställning till om nämnden har genomfört sin verksamhet enligt den verksamhetsplan som antogs 2013.

Ny handlingsplan för POSOM

Nämnden fastställde en ny handlingsplan för POSOM. Kommunen har ansvar för att kunna möta stora och allvarliga händelser med ett krisstöd till enskilda berörda människor, till exempel vid en stor olycka där många berörs.

Brukarundersökningar genomförs under våren

Under våren kommer nämnden att intervjua ett större antal brukare som har hemtjänst för att få reda på hur de uppfattar den. Resultatet kommer att ligga till grund för verksamhetsförbättringar under 2016.