Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft sammanträde i Tärnaby med bland annat en träff med elevrådet på Skytteanska skolan på agendan.

Träff med elevrådet på Skytteanska skolan

Förmiddagen inleddes med att träffa elevrådet på Skytteanska skolan. De har representanter från alla klasser och är väl sammansvetsade trots stor ålderskillnad. Nämndens ledamöter var väldigt nöjda med mötet med eleverna som gjorde en mycket bra presentation.

Information från rektor och förskolechef

Nämnden fick information från rektor Birke Weidringer Fahlqvist samt förskolechef Karin Flygar om deras arbete kring kränkande behandling samt hur de jobbar inom den övriga skol- fritids- och förskoleverksamheten.

Tertialrapport och fadderverksamhet

På dagordningen fanns punkter som fadderverksamhet med rapport från förskolan Gungan, tertialrapport januari-april 2015 samt uppföljning av resursfördelning barnomsorg mars och april 2015. Nämnden tog också beslut om vårdnadsbidraget.

Årets stipendier och regional kulturplan

Nämnden beslutade vilka som ska få årets fritids- och kulturstipendier. Studieförbundet SISU idrottsutbildarna Västerbotten kom och hade en presentation om deras arbete och vilka möjligheter de kan ge Storumans Kommuns alla idrottsföreningar. Den regionala kulturplanen för Region Västerbotten 2016-2019 fanns också med på agendan och många ärenden till. Protokollet justeras onsdag 27 maj och finns sedan här på webben.