Nyheter

Snabbreferat från FKUN 8 oktober

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft sammanträde och besökte bland annat SFI, Svenska För Invandrare, och Storumans Lärcentrum. 

Studiebesök på SFI och Storumans Lärcentrum
Nämnden började sammanträdet med att besöka Storumans Lärcentrum och SFI. Nämnden fick en genomgång av verksamheterna och arbetet presenterades. Politikerna träffade ett fyrtiotal elever som går på SFI. 
- Det var en jättebra förmiddag där nämnden fick informera om hur kommunen fungerar, allt från beslut till tjänstemannaroll och ekonomi. Eleverna fick ställa frågor och föra fram åsikter om deras situation och vikten av en meningsfull fritid och vi kom fram till under dialogen att här behöver vi få bättre kommunikation med föreningslivet och andra organisationer som ordnar aktiviteter på kvällar och helger, säger Tina Kerro, ordförande i fritids- kultur och utbildningsnämnden.

Tertialrapport januari-augusti 2015
Under sammanträdet tog nämnden beslut om tertialrapporten januari-augusti 2015. Alla enheters systematiska kvalitetsarbete för 2014/2015 redovisades och även huvudmannens kvalitetsrapport 2014/2015.

Handlingsplan för placering av barn och ungdomar
Nämnden fastställde en handlingsplan för placering av barn och ungdomar. Handlingsplanen för placering av barn utanför hemmet beskriver innehåll, forum och ansvar i samarbetet mellan socialtjänst och skola i Storumans kommun. För att barnet ska få en bra skolgång och god hälsa är det viktigt att samarbetet mellan socialtjänst och skola fungerar på ett tydligt och rättssäkert sätt.

Fadderrapporter och övriga beslut
Fadderrapporter från olika verksamheter presenterade och ett medborgarförslag om poängtavla i sporthallen i Tärnaby behandlades och beslutades.Totalt hade nämnden 14 punkter att besluta om och protokollet justeras tisdagen den 13 oktober och finns efter det att läsa i sin helhet på kommunens hemsida.