Nyheter

Reseappen hjälper dig i sommar

Det finns många svåra situationer man som resenär kan stöta på under en resa i Europa. Konsumentverket har uppdaterat ECC-nätverkets reseapp, så att du har det perfekta verktyget för att uttrycka dina rättigheter oavsett var du befinner dig, direkt i fickan.

Lagom till sommaren har ECC-nätverket (ECC-Net), det europeiska konsumentnätverk som Konsument Europa är en del av, lanserat en helt ny version av Konsumentverkets egna gratis mobilapp som heter Travel app.

Appen har utvecklats för att kunna bli alla konsumenters självklara resesällskap genom EU-länderna, Norge och Island. Tack vare appen kan europeiska resenärer uttrycka sina rättigheter som konsument på 25 europeiska språk. 

Hur funkar appen?

När du har valt land och vilken typ av situation du hamnat i (resor, biluthyrning, hotell till exempel), kommer appen ange dina rättigheter som konsument samt presentera dem för din motpart på dennes egna språk.

Travel app finns tillgänglig för mobila enheter IOS, Android och Microsoft Windows operativ system. Du laddar ner appen genom att gå in på App store eller Google play och söka på "ECC-net: travel" och installera appen som vanligt. Appen fungerar även när du inte har uppkoppling så du kan använda den utan att riskera en dyr mobilräkning.