Nyheter

Omsorgsnämndens möte i korthet

Nu ska det bli enklare för dig att snabbt få koll på vad våra politiker beslutar och diskuterar i nämnderna. Efter varje nämnds möte kommer det att publiceras snabbreferat på webben. Först ut är omsorgsnämnden som hade sitt första sammanträde för mandatperioden den 21 januari.

Utbildning och information

Onsdagen den 21 januari sammanträdde den nyvalda omsorgsnämnden. Mötet inleddes med utbildning om nämndens ansvars- och verksamhetsområden. Ledamöterna fick information om vilka lagar som styr och vilka styrdokument som omsorgsnämnden ska använda sig av. Socialchefen May-Louise Nilsson informerade om socialkontorets verksamheter, särskilda boenden, hemtjänsten och hemsjukvården. Omsorgsnämnden har en budget på cirka 145 miljoner kronor för det kommande året. 

Sekretess och tystnadsplikt

Eftersom det var första mötet för den nyvalda nämnden fick alla ledamöter en genomgång om vad som gäller kring tystnadsplikt och sekretess. Alla ledamöter fick skriva på ett tystnadspliktsavtal.

Brukarenkäter 2014

Resultatet från den enkätundersökning som genomförts bland brukarna under 2014 presenterades. Verksamheterna får överlag bra omdöme. Det finns dock en hel del att förbättra och utveckla vilket kommer att diskuteras och åtgärdas ute i respektive verksamhet.

Överenskommelse om missbruks- och beroendevård

Nämnden tog del av ett förslag till en lokal överenskommelse mellan kommunen, sjukstugan och psykiatrin om bättre samverkan kring missbruks- och beroendevård. Förslaget är nu godkänt av omsorgsnämnden.

Verksamhetsberättelser från personliga ombud

Verksamhetsberättelsen från de personliga ombuden i Storuman redovisades och godkändes under mötet. Personliga ombud hjälper personer med psykisk ohälsa att fungera i samhället.

Nya rutiner för Lex Sarah

De nya rutinerna för Lex Sarah godkändes. Läs mer om Lex Sarah genom att klicka på länken under "relaterad information". 

Val till råd och arbetsutskott

På möte valdes ledamöter till omsorgsnämndens arbetsutskott, Rådet för pensionärs- och funktionshindersfrågor samt till Folkhälsorådet.