Nyheter

Nu börjar arbetet med aktivitetshuset

Sigmar

Storumans kommun har direktupphandlat projektledare som ska arbeta med etableringen av ett nytt aktivitetshus i Tärnaby. Signe Lindgren och Hanna Weinmar som tillsammans driver företaget Sigmar har fått uppdraget.

Aktivitetshuset ska samla kultur, fritid och evenemang under ett tak och rikta sig både till medborgare och besökare. Fokus ligger på att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet genom att kartlägga utvecklingsmöjligheter, uppväxlingsbara resurser och samråda med tänkbara hyresgäster och nyttjare. Aktivitetshuset ska flytta in i före detta folkets hus.

Sigmar som fått uppdraget är en kreativ byrå specialiserad på möten, workshops och kommunikation. Byrån består av Signe Lindgren som är född och uppvuxen i Tärnaby. Hon beskriver sig som "En stolt, stark och kaxig patriot som brinner för sin hemby och ortens framtid". Hanna Weinmar är uppvuxen i Boden dit hon nyligen återvänt. Hon beskriver sig som "Friluftsentusiast, byggnadsvårdare och ambassadör för Norrland."

- Vi har med stor glädje mottagit beskedet att det är vi som kommer leda projektet av utvecklingen av aktivitetshuset i Tärnaby. I denna process lägger vi stor vikt på att involvera Tärnabyborna i utvecklingen av konceptet och vad ni vill ska finnas i huset, säger Signe Lindgren.

- För att göra detta möjligt kommer vi under 2015 anordna en rad olika event där vi bjuder in alla medborgare i Tärnaby för att låta er dela med er av era idéer och visioner om Aktivitetshuset, säger Hanna Weinmar.

På Valborgsmässoafton den 30 april finns Sigmar på plats i Tärnaby för att hålla berätta mer om det kommande arbetet med aktivitetshuset.