Nyheter

Många var nyfikna på nya resecentrum

Invigning busstation
Karin Malmfjord, kommunstyrelsens vice ordförande, Mårten Edberg, infrastrukturstrateg på Region Västerbotten, Anna Pettersson, regiondirektör på Region Västerbotten och Dan-Erik Stenwall, entreprenör, är några av alla de samarbetspartners som varit med i arbetet med ett nytt resecentrum i Storuman.

Storumans nya resecentrum invigdes på måndagskvällen och lockade ett hundratal besökare. Den ljusa och luftiga lokalen gör att väntan på bussen nu blir en trivsam och behaglig upplevelse. Dessutom går det att köpa biljetter i en bemannad kassa på Bussgods. 

På eftermiddagen träffades entreprenörer och samarbetspartners för att besöka den nya lokalen och se hur det fungerar när bussarna kommer och går. På plats fanns representanter från bland annat Trafikverket, Region Västerbotten, Storumans kommun och Länstrafiken.

Senare på kvällen arrangerades öppet hus i lokalen. Det bjöds på mingel med tilltugg och många tog chansen att gå tipspormenaden i resecentrum och Bussgods nyrenoverade lokaler. Ett hundratal besökare passade på att träffa gamla och nya bekanta och gå runt i lokalen som nu är bemannad på dagtid, där du också kan köpa biljetter.

Vinnare i tipspromenaden presenteras inom kort här på kommunens hemsida.