Nyheter

Klart för att starta "Möjligheternas region"

Vår ansökan till projektet "Möjligheternas region" är beviljad. Den 1 september kör vi igång projektet som under tre år ska utveckla regionens företag.

Projektet vänder sig till privata små och medelstora företag samt alla som vill starta nya företag. Målet är att skapa en attraktiv region för fler och växande företag. Projektets syfte är att stärka viljan och förmågan att se möjligheter och genom det öka antalet företag, få fler växande företag och fler nya produkter och tjänster på marknaden.

Möjligheternas region är ett samverkansprojekt bland de 8 kommunerna i Västerbottens inland, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Projektägare är Storumans kommunföretag AB.

- Det här är en jätteviktig satsning för att öka våra företags konkurrenskraft. Det är också en möjlighet för oss att få fram nya, annorlunda företag som idag inte finns i Västerbottens inland, säger Johan Duvdahl, näringslivschef på Storumans kommun.

Utveckling av helt nya innovationer och tjänster kommer att vara en viktig del i "Möjligheternas region". 

- Projektet är en chans för oss att utveckla nya innovationer och produkter från Västerbottens inland, och att få ännu fler intresserade av att bli företagare, till exempel kvinnor och ungdomar, fortsätter Johan Duvdahl.

Totalt får "Möjligheternas region" 15 miljoner kronor under tre år från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Tjänsterna som ska rekryteras till projektet finns redan utannonserade. Läs mer under lediga jobb.

Relaterad information