Nyheter

Här ska en miljon bilar stanna

Karta entre Storuman

Planerna på det nya handelsområdet ”Entré Storuman” börjar ta form. Området ska locka förbipasserande trafik att stanna för att handla, äta och fylla på med bränsle. I anslutning till handelsområdet planeras också en rastplats för tung trafik.

Storumans kommun har på initiativ från det lokala näringslivet påbörjat arbetet med att planera ett nytt handelsområde som går under namnet ”Entré Storuman”. Området, som ligger vid Blå vägen mitt emot Storhälla, består av 65 000 kvadratmeter yta för butiker och service. Kommunens roll i arbetet är att planera och skapa förutsättningar för fler
nya företag och arbetstillfällen.

– Området ska vara ett naturligt ställe att stanna på. Tanken är att få både personbilar och tung trafik, som idag bara kör förbi, att stanna till en stund för att äta, vila och handla, säger Johan Duvdahl.

Den gemensamma målsättningen med ”Entré Storuman” är att det ska utvecklas till en attraktiv handelsplats med butiker, restauranger och bränsleanläggning. ”Entré Storuman” ligger lättillgängligt och strategiskt placerat där E12 och E45 möts och över en miljon fordon passerar varje år, enligt statistik från Trafikverket.

Det finns goda förbindelser till och från Storuman med gång- och cykelvägar. Upptagningsområdet beräknas till cirka 30 000 personer så det finns goda förutsättningar för ”Entre Storuman” att lyckas.