Nyheter

Dansprojekt i Tärnaby

Dansande fötter på sommaräng

Västerbotten har en stark tradition inom dansen. Ett antal koreografer och dansare med ursprung i Västerbotten kommer att återvända under 2014 för att skapa dansverk. Den 8 oktober kommer danskonstnären Emelie Boman till Tärnaby.

Alla över 18 år som är nyfikna på vad dans kan innebära bjuds in att delta i en workshop där deltagarna får prova på dans. Ingen förkunskap krävs, alla kan delta utefter sina egna förutsättningar. Efter en dansen berättar Emelie och Linnea om projektet, samarbetet med skolan och om arbetet med sina filmer. Workshopen kostar inget och hålls i gympahallen i Tärnaby.

Tid: Onsdag 8 oktober kl. 18.30
Plats: Gympahallen i Tärnaby

Emelie Boman är danskonstnär och kommer ursprungligen från Sävar med rötter i Boksjö. Hon är utbildad på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och har vidareutbildat sig inom film. Emelie kommer att skapa en dansfilm och med sig har hon även filmaren Linnea Sigurdson som kommer att göra en dokumentär om bygden. Temat för dansfilmen och dokumentären är "Hem".

Avslutning med vernissage i Tärnaby

Den 24 oktober avslutas projekten med en utställning och vernissage i Tärnaby där Emelies och Linneas filmer kommer att visas, men även dansfilmer som sjuorna på Skytteanska skolan kommer att skapa som en del i projektet. Läs mer om Emelies hemvändarprojekt på Youdance. Projektet produceras i samarbete med NorrlandsOperan, River Stories med stöd av Dans i Västerbotten och Storumans kommun.